Cum să alegi o invitaţie de nuntă unică

Invitaţiile de nuntă unice fac mai mult decât sa le spună oaspeţilor cine, ce, când, unde şi de ce. Ele trebuie să indice tonul şi să le prezinte ideea oaspeţilor la ce să se aştepte în timpul ceremoniei. Dacă aţi decis să vă căsătoriţi, şi deja visaţi la cum veţi petrece ziua actuală, puteţi începe nunta corect cu planificarea bine  a invitaţiilor de nuntă.

Înainte să cumperi

Înainte de a începe proiectarea invitaţiilor de vis, trebuie să faci lista oaspeţilor. Aceasta este important nu doar pentru a decide cine va veni la nuntă, dar şi pentru a calcula numărul invitaţiilor de care vei avea nevoie.

Gândeşte-te la ce ai dori să ştie oaspeţii tăi. Ei vor avea nevoie de locul, data şi ora. Pentru confortul lor, ar trebui să incluzi direcţia şi informaţia despre cazarea într-un hotel, dacă e necesar.

Altă informaţie e mai puţin evidentă dar la fel de importantă. De exemplu, sunt copiii permişi la nuntă? Aveţi nişte sugetii de stil pe care aţi dori să-l faceţi? De exemplu, dacă vă faceţi nunta pe o plajă, oaspeţii trebuie să ştie sa-şi aduca şlapii şi crema pentru proteţie solară. Unele cupluri preferă să includă poeme sau versuri în invitaţiile lor.

Ia în consideraţie bugetul: Ce sumă ai vrea să cheltui pentru invitaţiile de nuntă dorite? Îţi pasă mai mult de a avea un scris excentric şi îngroşat sau de calitatea hârtiei?

Unde să cauţi

Poţi să-ţi faci invitaţiile singur, sau poţi să le cumperi. Caută magazinul care ţi se va potrivi cel mai bine pentru evenimentul tău. Poţi găsi informaţie în magazinele de papetărie, saloane pentru mirese, intr-un magazin universal sau unul online. Magazinile online ce comercializeaza invitatii nunta pot ave o gama larga de modele de invitatii nunta pe diverse tipuri de hirtie. Târgurile de mariaj sunt o modalitate excelentă de a găsi companiile ce comercilizeaza invitatii nunta personalizate, unde poti vedea chiar şi tipurile de hârtie.

Stilul invitaţiilor de nuntă

Ca şi oarecare altă parte a nunţii tale, invitaţiile de nunta personalizate trebuie să evoce tema sau sentimentele evenimentului tău. Când hotărăşti, ia în considraţie culoarea, hârtia, fontul şi aspectul total. Meditează dacă doreşti sau nu invitaţii de nuntă elegante sau ocazionale. Ţine minte ca invitaţiile tale la face oaspeţilor prima impresie despre nuntă. Tu doreşti ca invitaţiile sa facă aluzie nu numai la tema si tonul nunţii, dar de asemenea la personalitatea ta şi a partenerului tău.

Cît despre hârtie, cele mai populare invitaţii oficiale sunt pe fişe de hârtie de culoarea fildeşului sau albă, intrucât să se combine cu rochia miresei. Însa, mai multe mirese au uitat tradiţionalul fildeş sau alb, aşa că poţi alege orice culoare.

De asemenea poţi alege din textură de hârtie, hârtie reciclată, folie de hârtie, hârtie care va evoca un sentiment de timpuri mai vechi si hârtie care este ornamentată sau chiar brodată cu imagini şi scris. Dacă plănuieşti să îndoi invitaţiile, nu alege hârtia care e prea grosă pentru ca acesta va face plierea hârtiei dificilă. Opţiunile includ stilul potrivit, 3-îndoieturi, 2-îndoieturi sau o singură pagina. În zilele noastre, sunt chiar şi invitaţii „pop-up”.

Scrisul gravat, în care literele în invitaţie sunt texturate si ridicate, este cea mai tradiţională şi scumpă opţiune. Termografia este de asemenea o alternativă de gravare deoarece arata la fel ca gravarea însa costă mai puţin.

Altă opţiune a artei caligrafiei este cea de „timpuri-vechi”. Multe programe de computer pot produce o asemenea caligrafie, însa mai mulţi preferă să fie scris de mâină deoarece pare mai autentic.

Fiţi siguri la alegerea unui scris „uşor-de-citit” şi estetic. Tu doreşti să atragi atenţia oaspeţilor, dar şi să fii clar. În plus, nu ţi-ai dori ca cineva sa interpreteze greşit ora şi data nunţii tale.

Comandarea invitaţiilor de nuntă

Nu amîna prepararea invitaţiilor. Acestea vor lua timp la deciderea stilului, timp pentru facerea şi transmiterea invitaţiilor, şi timp pentru ca tu să adresezi şi expediezi invitaţiile. Să anunţi oaspeţii tai cu cel puţin 6 săptamîni înainte. Aceasta este o zi importantă din viaţa ta; doreşti să le dai persoanelor importante din viaţa ta timp pentru a face aranjamente cu călătoria.

Ţine minte că invitaţiile la nuntă semnifică mai mult decât o simplă fişă. Acestea deasemenea includ plicuri speciale pentru invitaţii la nuntă,registrul pentru cadouri şi un mijloc de solicitare a răspunsului (şi un plic timbrat auto-adresat ca să facă acest proces pe cît de simplu posibil).

Odată ce vaţi decis la un stil, priviţi la lista oaspeţilor. Dacă plănuiţi să invitaţi 60 de oameni, automat nu aveţi nevoie de 60 de invitaţii nunta. Înloc, gîndiţi-vă la numărul de cupluri şi familii de pe listă. O regulă bună este de a folosi o invitaţie pentru o familie.

De asemenea, puteţi avea nevoie de mai multe plicuri decît invitaţii deoarece când veţi adresa plicurile se pot face greşeli. Tradiţia spune că trebuie să scrieţi aceste adrese cu mâina, însă tot mai mulţi oameni folosesc calculatorul sau maşinile de scris, sau angajează caligrafi pentru a face acest lucru.

Fiţi siguri să corectaţi invitaţiile de nuntă si plicurile adresate inainte de expediere. în sfîrşit, fiţi siguri că aveţi timbrele potrivite, deoarece invitatiile pentru nunta pot fi mai grele decît altă poştă pe care o expediaţi.

Leave a Reply